Figyelem! - Máris megjelent a hatalmas energiahatékonysági pályázat

2018. január 12. 16:35    
nyomtatás
 
A minap derült ki, hogy forrásátcsoportosítások nyomán 35 milliárd forintos keretösszeggel jön majd ki egy mezőgazdasági termelőknek, illetve egyéb kkv-knak szóló uniós energiahatékonysági pályázat, ma pedig már meg is jelent a felhívás. Pályázni majd csak február 18-tól tudnak az érdeklődők, de figyelni kell, mert ezt az Államkincstár felé kell benyújtani elektronikusan. Közben ezzel párhuzamosan szintén megjelent egy 4 milliárd forintos uniós pályázat borszőlőültetvény telepítésre, amely február 15-én nyílik meg.


Amint múlt héten beszámoltunk róla: a Miniszterelnökség forrásátcsoportosítások miatt energiahatékonyság-növelési célú uniós pályázatot hirdet még a hónap során a Vidékfejlesztési Operatív Programban, ami ma már meg is történt. A hivatalos uniós pályázati oldalon megjelent közlemény szerint "Mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítása" címmel VP5-4.1.6-4.2.3-17 kódszámmal jelent meg a felhívás, amely elsősorban megújuló energia felhasználásával történő, energiahatékonyság javítását szolgáló beruházásokat támogat majd.

A pályázatra mezőgazdasági termelők és a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő mikro- és kisvállalkozások nyújthatják be kérelmüket a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon2018. február 19-től és az első értékelési szakasz 2018. március 19-ig tart.


Az ehhez kötődő miniszterelnökségi MTI-közlemény szerint az innovatív és környezetbarát, az energiahatékonyság javítását elsősorban megújuló energia felhasználásával szolgáló fejlesztések megvalósítására egyéni projektnél maximum 500 millió forint, kollektív projektnél pedig legfeljebb 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető.

Arról is megjelent múlt héten információ, hogy készül egy 4 milliárd forintos keretösszegű felhívás "Borszőlőültetvény telepítés támogatása" céljából, ami szintén megjelent ma VP2-4.1.3.6-17 kódszám mellett. Itt a támogatási kérelmek benyújtására 2018. február 15. napjától van lehetőség.

Címlapkép forrása: MTI Fotó Vajda János

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium