Előfizetői tartalom

Kevés EU-pályázaton induló kkv-nak segíthet a közbeszerzési értékhatár emelése

Portfolio
A Közbeszerzési törvény január elsején hatályba lépett értékhatár emelése feltehetően csak kevés olyan magyarországi kkv-nak kedvező, amelyek uniós gazdaságfejlesztési pályázaton indultak - mutat rá mai kommentárjában Papadimitropulosz Alex. A Via Credit ügyvezető igazgatója szerint érdemi hatást a törvényi változás azokra a cégekre gyakorol, amelyek 2018 második felében nyertek el GINOP pályázaton pénzt, és bár ezen cégek száma 4500 körüli, de közülük az értékhatár emelés becslések szerint csak 130 cégnek lehet könnyítés, ami az érintett cégek 3%-a.

Kapcsolódó cikkünk2018.11.29Hatalmas lazítás a közbeszerzéseknél: több ezer cég fejlesztései gyorsulhatnakPapadimitropulosz Alex emlékeztet rá, hogy a vissza nem térítendő támogatásokkal kapcsolatos közbeszerzési értékhatár korábban azoknál az eszköz, szolgáltatás beszerzéseknél mentesítette a pályázókat, ahol a kapott támogatás 40 millió forint vagy kevesebb volt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés