Nagy hajrá volt a zárásra a népszerű céges eszközbeszerzési pályázatnál

2018. január 8. 12:51    
nyomtatás
 
Múlt szerdától a pénteki zárásig igencsak felpörgött a támogatási igények benyújtása a cégek körében nagyon népszerű eszköz- és szoftverbeszerzési EU-pályázatra, hiszen ebben az időszakban még bő 300 projekt ment be a rendszerbe több mint 3 milliárd forintos támogatási igénnyel - derül ki rövid vizsgálatunkból.


Amint múlt szerdán felhívtuk rá a figyelmet, a nagy érdeklődés és a 17 milliárd forintos keret túligénylése miatt előrehozta a pályázat kiírója "A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén" című (GINOP-2.1.8-17 kódszámú) felhívás benyújtási határidejét múlt pénteken délre. A szerdai állapothoz képest (1747 db projektre 20,2 milliárd forintos összesített támogatási igény) a végső adatok szerint 2062 projektre összesen 23,8 milliárd forintnyi támogatási igény érkezett be a rendszerbe, azaz felpörgött a pályázat bezárásának hírére a piac, de nem alakult ki végül olyan durva túligénylés.

Az eszköz- és szoftverbeszerzési források elosztása azután történik meg, hogy előtte két körben már voltak termelési kapacitásbővítési pályázatok (GINOP-1.2.2-15 és GINOP-1.2.2-16), amelyek keretében a mostani adatok szerint már 1608 darab projektre 39,7 milliárd forintnyi, illetve 1229 projektre 25,7 milliárd forintnyi forrást osztottak szét a megítélt támogatások alapján.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium