Uniós források

Milliárdos GINOP-forrásból épül édesipari üzem Békésen

MTI
Másfél milliárd forintból épít új, hatezer négyzetméteres édesipari üzemet a Prevail Co. Kft., az üzem alapkövét csütörtökön helyezték el Békésen.
Az ünnepség alkalmából Guti László, a húsz éve családi vállalkozásként működő Prevail Co. Kft. egyik tulajdonosa elmondta, hogy korábbi telephelyüket kinőtték, ezért vált szükségessé az új üzem megépítése.

A kft. az élelmiszeripari középvállalatok beruházásának támogatása kombinált hiteltermékkel című GINOP pályázaton nyert el több mint 524 millió forint vissza nem térítendő támogatást a fejlesztésre. További mintegy 541 millió forint kedvezményes hitelt is kaptak ezen pályázat keretében, a fennmaradó részt saját forrásból biztosították.

A költségekből 1,1 milliárd forint maga az épület, a többiből gépeket és csomagoló berendezéseket vásárolnak - tette hozzá.

A kft. tavalyi árbevétele elérte a 900 millió forintot, és a tulajdonos arra számít, hogy ha az év végére elkészül az üzem, akkor 1-2 éven belül megközelítik a 2 milliárd forintos árbevételt. A tősgyökeres békési cég 60 embert foglalkoztat, és a pályázatban 15 százalékos létszámbővítést vállalt.

A cég termékeinek 60 százalékát a hazai piacon, elsősorban multinacionális vállalatoknak értékesíti, 40 százalék az export aránya. A csokoládé alapú édességek Romániába, Szlovákiába és Ausztriába is kerülnek.

Dankó Béla, a térség országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) az alapkőletétel előtt azt hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság gerincét, a foglalkoztatottak zömét a kis- és középvállalkozások adják, ezért döntött úgy korábban a kormány, hogy támogatja a fejlesztést.

Izsó Gábor, Békés város polgármestere (független) kiemelte: a város azzal támogatta a fejlesztést, hogy a külterületi ingatlant iparterületté nyilvánította. A létesítendő új csarnokig elvitték a gáz-, víz- és villanyhálózatot, valamint egy bekötőutat is építettek.
A továbbiakban is várjuk a nagyobb, EU-pénzből megvalósuló fejlesztések eredménykommunikációját az uniosprojekt@portfolio.hu email címre, amely közleményeket térítésmentesen közzéteszünk a Portfolio Uniós források rovatának Projektek mellékletében.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Michael Saylor és a "végtelen" pénzmasina

A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikviditását fektette bitcoinba, ám amikor a kriptodeviza jelentős emelkedésnek indult, a vezérigazgat

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nagy esemény jön a bitcoinnál, most érdemes kriptóba befektetni?

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
AI in Business 2024
2024. április 23.
Balaton Konferencia 2024
2024. május 2.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
eu-csúcs, uniós csúcs, uniós csúcstalálkozó, európai tanács, európai unió tanácsa