Uniós források

Új üzemcsarnokot avattak Nagykanizsán EU-támogatásból

MTI
|
Portfolio
Fémmegmunkálással foglalkozó, robottechnológiát is alkalmazó kisvállalkozás, a Két Salamon Bt., 165 millió forintos beruházással épült új üzemét avatták fel pénteken Nagykanizsán.
Radics Bálint, a Széchenyi Programiroda szaktanácsadója a beruházásról elmondta: az új üzemcsarnok kialakítására és a robottechnológiát is alkalmazó fémmegmunkáló berendezések beszerzésére 165 millió forintot fordítottak.

Vissza nem térítendő uniós támogatásként 50 millió forintot nyert a vállalkozás, amihez 100 millió forintos kedvezményes hitel, továbbá 16 millió forint önerő társult. A kapacitásbővítést és technológiai innovációt jelentő beruházás keretében számítógép-vezérlésű, részben robottechnológiát is alkalmazó lemezmegmunkáló, -vágó és élhajlító berendezéseket vásároltak.

A támogatott projektkereső oldal szerint a cég a GINOP-1.2.3-8-3-4-16 - Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében című pályázaton nyerte el az 50 millió, illetve 100 millió forintnyi forrást tavaly novemberben és a projekt tervezett megvalósításának zárása idén június végén volt.

A szaktanácsadó hozzátette, hogy a Két Salamon Bt. az elmúlt három évben három európai uniós pályázat keretében együttesen közel 300 millió forintos fejlesztést hajtott végre. Ennek nagyjából egyharmada volt az uniós forrás, csaknem egyharmada kedvezményes kölcsön, a több mint 100 millió forintot kitevő harmadik rész pedig a családi vállalkozás önrésze.

Salamon Attila ügyvezető az MTI érdeklődésére elmondta: a tavaly közel 182 millió forint nettó árbevételt és több mint 22 millió forint adózott eredményt elért vállalkozás 9 embert foglalkoztat. Kizárólag belföldi piacra, elsősorban helyi cégeknek gyártanak fémből készült tartályokat, csővezetékeket, amelyek a késztermékek részeként kerülnek külpiacokra.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
integritás hatóság