Előfizetői tartalom

70%-kal ugrott tavaly a kiírt közbeszerzések száma, minden EU-s programot vizsgál Brüsszel

MTI
|
Portfolio
A 2016-os mintegy 2000 milliárdról 2017-ben 3457 milliárd forintra ugrott a kiírt közbeszerzések volumene és míg egy tenderre tavalyelőtt átlagosan 6 ajánlat érkezett, addig ez tavalyra nyolcra ugrott - többek között ezeket mondta el Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán. Közben a Miniszterelnökség azt jelezte a Portfolio kérdésére egy múlt heti európai parlamenti jelentéstervezettel kapcsolatban, hogy lényegében mindegyik uniós Operatív Program pályázataihoz kapcsolódóan vizsgál közbeszerzéseket az Európai Bizottság.

Rigó Csaba tájékoztatása szerint tavaly több mint 8800 közbeszerzési eljárást írtak ki és az, hogy az ajánlatok átlagos száma már nyolcra emelkedett, azt mutatja, hogy az ajánlattevők egyre nagyobb versenyben nyerik el az egyes közbeszerzési eljárásokat. Jelzése szerint a közbeszerzési eljárásokban töretlen a kis- és közép vállalkozások (kkv-k) részvétele, ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés