FONTOS Brutálisan megdrágult az autózás - Mit lehet tenni?
Uniós források

740 milliós EU-támogatásból bővítette kapacitásait a kaposvári Privát-Hús Kft.

MTI
|
Portfolio
Ingatlan- és technológiai fejlesztést valósított meg a kaposvári Privát-Hús Kft. a közelmúltban, a 2 milliárd forintos komplex beruházás a kapacitásbővítést szolgálja - jelezte közleményben a cég.
Közleményükben azt írták: a mintegy 742 millió forintos európai uniós támogatást élvező fejlesztés keretében egy új 3300 négyzetméteres üzemet építtettek a meglévő épületükhöz csatlakozva, továbbá új termelő berendezéseket, gépeket vásároltak. A projektnek része volt új technológiai rendszerek, kapacitások kialakítása, a termelést irányító informatikai rendszer fejlesztése és napelemek telepítése is.

A támogatott projekteket tartalmazó adatbázis szerint a cég a GINOP-1.2.6-8-3-4-16 "Élelmiszeripari középvállalatok komplex beruházásainak támogatása kombinált hiteltermékkel" című pályázaton nyert el tavaly augusztusban 742 millió forintnyi vissza nem térítendő és további 763 millió forintnyi visszatérítendő forrást a "Privát Hús Kft. termelési kapacitás bővítését és folyamatainak optimalizálását biztosító új üzemegység építése, tároló és technológiai tér bővítése, magasabb hozzáadott értékű termékek előállítását szolgáló gépbeszerzés" című projektjére. Az uniós támogatás aránya így 37%-os, mert a projekt összköltsége 2 milliárd forint. A projektet március 20-ra tervezték befejezni, de ezek szerint volt egy kis csúszás.

A cég honlapján is megtalálható a fejlesztésről szóló aloldal, illetve a "projekttábla":

740 milliós EU-támogatásból bővítette kapacitásait a kaposvári Privát-Hús Kft.
Az 1992-ben alapított, húskészítmények gyártásával, tőkehús előállításával, kis- és nagykereskedelmével foglalkozó társaság 20 százalékos kapacitásbővüléssel számol a szárazáru gyártást, a csomagolást és a raktározást érintő beruházás révén.

A fejlesztés eredményeként nőtt az alkalmazottak száma: a 2017-es 179-hez képest 202-re nőtt a vállalatnál dolgozók létszáma, és a cég azt reméli, további munkahelyteremtésre nyílik lehetősége a jövőben.

A Privát-Hús arra törekszik, hogy magyar tulajdonú középvállalkozásként a multinacionális élelmiszerláncok és exportpiacok megszerzésével bővíteni tudja vevőkörét.

A társaság 150-féle termékből 6500 tonnát állít elő évente a központi telephelyén, és négy kiskereskedelmi üzletet üzemeltet a somogyi megyeszékhelyen.

A termelés 98 százalékát belföldön értékesíti, a 2 százaléknyi export Csehországba, Németországba, Lengyelországba, Angliába, Grúziába irányul.

A Privát-Hús 2017-ben mintegy 6,3 milliárd forint árbevétel mellett 379 millió forint adózás előtti eredményt, 2018-ban 6,4 milliárd forint árbevételt és 448 millió forint adózás előtti eredményt ért el, 2019-re 6,6 milliárd forint árbevételt és 50 millió forint adózás előtti eredményt tervez - közölték.
Továbbra is várjuk a hasonló uniós fejlesztésekről szóló projekt közleményeket az uniosprojekt@portfolio.hu címre, amelyeket térítésmentesen közzéteszünk az Uniós Források rovatban.
Címlapkép forrása: privathus.hu
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Delta_4_1500