Előfizetői tartalom

Balatonkenese, Gödöllő, Soltvadkert, Zalalövő: Íme a települések, amelyek ingyenes wifit nyertek az EU-tól

Portfolio
Magyarországon Abától Zalalövőig összesen 91 település nyert egyenként 15 ezer euró (kb. 4,85 millió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat az Európai Bizottság pályázatán a pénteken kihirdetett első eredményhirdetés alapján. Ez azt jelenti, hogy a kiválasztott települések (önkormányzatok vagy önkormányzati társulások) wifipontokat hozhatnak létre a városházákon, közkönyvtárakban, múzeumokban, parkokban, tereken és a közösségi élet egyéb olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat.

A több mint 13 ezer pályázó közül az Európai Bizottság 2800 települést választott ki és részesít WiFi4EU-utalványban. Mind a 2800 wifipont legalább 3 éven át működni fog. A kiválasztott települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, melyek közterületeiken telepíteni fogják a wifipontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Az alábbiakban abc-sorrendben közzétesszük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés