Uniós források

Bejelentették: EU-s milliárdokból már minden településen működik az online ügyintézés

Portfolio
"Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0)" elnevezésű kiemelt projekt fejlesztéseinek köszönhetően az ország valamennyi településén biztosított az önkormányzati ügyek online intézésének lehetősége az Önkormányzati Hivatali Portálon keresztül - derül ki a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) mai közleményből.
A KIFÜ emlékeztet rá, hogy az általa vezetett konzorcium 17,883 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 "Adminisztratív terhek csökkentése" tárgyú felhívásának keretében. Ehhez kapcsolódik a bevezetőben jelzett ASP 2.0 nevű kiemelt projekt, amelynek segítségével tehát immár az ország valamennyi településén biztosított az önkormányzati ügyek online intézésének lehetősége az Önkormányzati Hivatali Portálon (https://e-onkormanyzat.gov.hu) keresztül.

A közlemény rámutat, hogy évente számos hivatalos ügy miatt keressük fel a helyi önkormányzatot: adóügyek, szociális támogatási kérelem benyújtása, születési anyakönyvi kivonat kikérése, vagy akár újonnan nyílt szálláshely nyilvántartásba vétele miatt is intézkednünk szükséges.

Ezek a tevékenységek eddig jellemzően a személyes ügyintézések közé tartoztak és automatikusan a hivatali nyitvatartáshoz való alkalmazkodás, a végtelennek tűnő sorban állás és a lassú, papíralapú ügyintézés képe társult hozzájuk. A projekt keretében megvalósult Önkormányzati Hivatali Portál ezt a képet hivatott megváltoztatni.



Bejelentették: EU-s milliárdokból már minden településen működik az online ügyintézés
Az Önkormányzati Hivatali Portálra (https://e-onkormanyzat.gov.hu) kattintva az ország bármely pontjáról, bármikor, kényelmesen, online intézhető több mint 150 különféle ügy, az ipari és kereskedelmitől a birtokvédelmi és hagyatéki ügyeken át a szociális támogatásig. Továbbá a portálon közvetlenül elérhető, egy úgynevezett e-Papír szolgáltatás (epapir.gov.hu), aminek a segítségével szinte bármilyen ügyben benyújtható kérelem.

Az ügyfélkapuval, e-személyivel vagy a részleges kódú telefonos azonosítással történő bejelentkezést követően kényelmesebbé és gyorsabbá válik az ügyintézés, ugyanis a közhiteles nyilvántartásokban rögzített személyes adatok már automatikusan kitöltve jelennek meg a kiválasztott űrlapokon. Az önkormányzati ügyek nem csak indíthatóak a portálon, hanem követhetőek is, illetve a tárhelyen elérhetőek a beküldött űrlapok másolatai.

Az önkormányzati ASP rendszer továbbfejlesztése és országos kiterjesztése (ASP 2.0) projektet a Széchenyi 2020 program keretében valósítja meg a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) mint projektvezető, a Belügyminisztérium, mint a projekt szponzora és a szakmai - műszaki feladatok ellátói, a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.), az Idomsoft Zrt. a Magyar Államkincstár, a Kincsinfo Nonprofit Kft., a Kopint-Datorg Kft. (KDIV). A megítélt támogatás összege 17.883.612.976 Forint, amelyet az Európai Szociális Alap finanszíroz a Közigazgatás- és Közszolgáltatás-fejlesztés Operatív Program keretében - zárul a közlemény.

Bejelentették: EU-s milliárdokból már minden településen működik az online ügyintézés
Címlapkép és képek forrása: KIFÜ
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
RSM Blog

Mit kockáztatunk HR nélkül?

A vállalatok jelentős részének életében meghatározó szerepe van a HR tevékenységnek, mert a jól átgondolt HR stratégia támogatja a munkatársak, megtartását, motiválását, fejlesztését,

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Nem mese ez: rengeteg pénz hullik a magyarokra pillanatokon belül

Pénzügyi vezető elemző

Pénzügyi vezető elemző
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.

Ez is érdekelhet
Orbán: az e-autózás éllovasa lesz Magyarország