Előfizetői tartalom

Duplázódott a magyar EU-tagságot jó dolognak tartók aránya négy év alatt

Portfolio
Egy év alatt 50%-ról 60%-ra nőtt Magyarországon azok aránya, akik szerint jó dolog az ország uniós tagsága, a 2014-es eredményhez képest pedig a mostani 60%-os arány duplázódást jelent - derül ki az Eurobarométer idén szeptember második felében végzett felméréséből. Az Európai Parlament által kiadott közlemény szerint ezzel párhuzamosan - látva a Brexit-tárgyalások nehézségét és az uniós tagság előnyeit - az elmúlt 25 évben még soha ennyien (62%) nem gondolták úgy, hogy országuk uniós tagsága jó dolog.

Idén szeptemberben Európa-szerte összesen több mint 27 ezer állampolgárt kérdeztek meg az EU-val és intézményeivel kapcsolatos véleményéről. Ennek keretében a magyarországi felmérés éppen az Európai Parlamentben szeptember 12-én megszavazott Sargentini-jelentés másnapjától 10 napon át tartott és 1018 magyart kérdeztek meg.Kapcsolódó cikkünk2018.09.12Elfogadták a Sargentini-jelentést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés