Előfizetői tartalom

Hatalmas visszaélésen csípték az Európai Számvevőszék egyik volt tagját

Portfolio
Mintegy 500 ezer eurós, mai árfolyamon 162 millió forintos, pénzügyi visszaélésen csípték az Európai Unió megfelelő pénzfelhasználása felett őrködő Európai Számvevőszék egyik volt tagját, akinek ügyében tegnap lezárta a vizsgálatot az Európai Csalás Elleni Hivatala és átadta az ügyet az illetékes igazságszolgáltatási hatóságnak - tudta meg az EurActive.

A lap információi szerint a belga származású Karel Pinxten a mintegy félmillió eurónyi, helytelenül felhasznált, összeget utazásokra és különböző eszközök vásárlására költötte, továbbá megsértett bizonyos etikai szabályokat is. Bár nem tudja a lap, hogy utóbbi pontosan mit jelent, de valószínűsíti, hogy a számvevőkre vonatkozó kötelező függetlenség elvét sérthette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés