Hatalmas visszaélésen csípték az Európai Számvevőszék egyik volt tagját

2018. július 12. 10:15    
nyomtatás
 
Mintegy 500 ezer eurós, mai árfolyamon 162 millió forintos, pénzügyi visszaélésen csípték az Európai Unió megfelelő pénzfelhasználása felett őrködő Európai Számvevőszék egyik volt tagját, akinek ügyében tegnap lezárta a vizsgálatot az Európai Csalás Elleni Hivatala és átadta az ügyet az illetékes igazságszolgáltatási hatóságnak - tudta meg az EurActive.


A lap információi szerint a belga származású Karel Pinxten a mintegy félmillió eurónyi, helytelenül felhasznált, összeget utazásokra és különböző eszközök vásárlására költötte, továbbá megsértett bizonyos etikai szabályokat is. Bár nem tudja a lap, hogy utóbbi pontosan mit jelent, de valószínűsíti, hogy a számvevőkre vonatkozó kötelező függetlenség elvét sérthette meg a számvevő.

Pinxten ügyében egyébként már 2016 őszén elindult a vizsgálat, majd tavaly az Európai Parlament költségvetési bizottsága titkos szavazással - feltehetően a folyamatban lévő vizsgálat miatt - nem hagyta jóvá az ő újrajelölését az Európai Számvevőszék tagjának. Az Európai Számvevőszék független uniós szerv, amely az EU szabályos pénzfelhasználása felett őrködik és minden tagállamból van egy-egy delegált tagja.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium