Uniós források

Két nagy vidéki szennyvízprojekt indul EU-s pénzből

Portfolio
Két, nagy összegű vidéki szennyvízfejlesztési projekt indul összesen 16 milliárd forintnyi támogatással a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) terhére az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. irányításával - írja a Világgazdaság.
Az egyik beruházás az észak- és közép-dunántúli településeken, négy város (Bonyhád, Berhida, Devecser, Nagymányok), a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. és 16 községi önkormányzat összefogásával valósul meg 9,63 milliárd forintnyi EU-s pályázati támogatásból, amelyből 88,24%-ot áll konkrétan az EU költségvetése, a többit a magyar büdzsé finanszírozza. A pénzből a meglévő szennyvíztisztító telepeket korszerűsítik és bővítik, továbbá kiépítik a szennyvízcsatorna-hálózatot azokon a településeken, ahol még nincsenek. "A szakszerű tisztítás révén csökken a környezetterhelés és egészségesebbé válhat a lakókörnyezet" - emeli ki az NFP a fejlesztés kapcsán.

A másik, 6,67 milliárd forintos beruházás forrásainak 93%-át állja az EU költségvetése és a fejlesztéseket Báta, Bátaszék, Gyúró, Pincehely, Ráckeresztúr, Tapolca és Tordas önkormányzata valósítja meg az NPF konzorciumi vezetésével. Mivel a szóba forgó településeken nincs még megoldva a kommunális szennyvíz elevezetése, így a projektnek az a fő célja, hogy a szennyvízgyűjtő hálózat és a tisztítótelep kiépüljön.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Így alakul péntektől a benzin ára
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
mutragya mezogazdasag gazar