Előfizetői tartalom

Megduplázza Brüsszel az uniós kockázati tőkebefektetési piacot

Portfolio
Az Európai Bizottság és az Európai Beruházási Alap (EBA) ma útjára indította a kockázatitőke-alapok páneurópai alapját (VentureEU) azzal a céllal, hogy Európa-szerte fellendítse az induló és a felfutóban lévő innovatív vállalkozásokba irányuló beruházásokat. A mai bejelentés szerint a terv az, hogy a most felállított VentureEU által generált befektetésekkel meg lehet duplázni az uniós kockázati tőkebefektetési piac méretét.

A bejelentés lényegeAz innováció szempontjából kulcsfontosságú a kockázati tőkéhez való hozzáférés, ezért a Bizottság és az EBA ma bejelentette, hogy a VentureEU program keretében hat pénzügyi alapot összesen 410 millió euró összegű uniós támogatásban fog részesíteni az európai kockázatitőke-piacba való beruházás céljából. Az uniós finanszírozással támogatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés