Előfizetői tartalom

Megszületett a nagy alku az EU-s Védelmi Alap finanszírozásáról

Portfolio
Részleges politikai megállapodásra jutottak az uniós intézmények az Európai Védelmi Alapról, amelynek létrehozására még 2016-ban tett javaslatot az Európai Bizottság elnöke és azóta zajlott az előkészítése az egyébként 2020 után 13 milliárd eurósra javasolt alapnak. Az eszköz egy innovatív és versenyképes védelmi ipari bázis kialakítását hivatott támogatni, és hozzájárul az EU stratégiai autonómiájához, de lényeges, hogy a most megszületett alkut formálisan még el kell fogadnia az Európai Parlamentnek és a Tanácsnak is - hívja fel a figyelmet a Bizottság közleménye.

Az Európai Bizottság tavaly júniusban egy 13 milliárd eurós méretű Európai Védelmi Alap létrehozására tett javaslatot a 2021-2027-es évekre szóló hosszú távú uniós költségvetés keretében, amely az EU tagállamokban meglévő védelmi kiadási párhuzamosságokat és szerteágazó fejlesztési irányokat hivatott összehangolni. Lényeges az is, hogy az Európai Védelmi Alap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés