FONTOS Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból
 
Előfizetői tartalom

Nem minden önkormányzat küzd a korrupció ellen

Portfolio
Néhány nagyobb társaság a számottevő kockázatok ellenére sem épített ki erős védelmet a korrupcióval szemben, a kisebb társaságok jelentős része pedig még a legalapvetőbb kontrollokat sem hozta létre - derül ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ma nyilvánosságra hozott felméréséből. Az elemzésben megállapították, hogy minél nagyobb méretű egy társaság, annál nagyobbak a korrupciós kockázatai, de erősebb a kontrollrendszere is. A jelentés iránymutatásokat is megfogalmazott az önkormányzati társaságok integritási helyzetének javítása érdekében.

Az Állami Számvevőszék még tavaly szeptemberben 1910 többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságnak, többek között a Fővárosi Önkormányzat és a megyei jogú városok önkormányzati cégeinek küldte meg elektronikus úton a korrupciós kockázatokat felmérő kérdőívet, melyről korábbi cikkünkben beszámoltunk. Az ÁSZ ma hozta nyilvánosságra a tavaly kiküldött...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés