Előfizetői tartalom

Nyugatinak hiszi magát a magyar nép, és háromnegyede az EU-ban maradna

Portfolio
A visegrádi négyek közül a magyar lakosságon belül a legmagasabb azok aránya, akik szerint az ország a Nyugathoz tartozik és így az emberek háromegyede az EU-tagság megtartása mellett voksolna egy népszavazáson - derült ki a Globsec biztonságpolitikai cég minap közzétett kutatásából. Az adatokból kitűnik, hogy míg Magyarországon egy év alatt kissé csökkent az uniós orientációval kapcsolatos elkötelezettség, addig Csehországban drasztikusan javult.

A terjedelmes kutatás többek között a visegrádi országok nyugati-keleti orientációját vizsgálta, pontosabban azt, hogy mit gondol az adott ország lakossága az ország "hovatartozásáról". Amint az alábbi első ábrán látható:a teljes népességen belül a magyarok 45%-a gondolja azt, hogy a nyugati térséghez tartozik, ami a legmagasabb a négy ország között és 6%-ponttal magasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés