Előfizetői tartalom

OLAF-vizsgálat indult a csornai napelemgyár ügyében

Portfolio
Több hónapnyi előzetes vizsgálat után augusztus végén úgy döntött az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF), hogy hivatalos vizsgálatot indít az 1,9 milliárd forintnyi EU-pénzből elvileg megvalósult csornai napelemgyár ügyében, ahol az épület évek óta üresen áll - tudta meg a hvg.hu. A projekthez az Eximbank több mint 7 milliárd forintnyi hitelkeretet biztosított, és bár válaszában a pénzintézet áttételesen megerősítette az OLAF-vizsgálatot, de részleteket nem írt.

A cikk szerint bár már három éve ontaná a nemzetközi piacra a napelemeket az EcoSolifer által megvalósított csornai gyár, amelynek alapkövét az onnan származó Áder János köztársasági elnök tette le, de az üzemcsarnokban a mai napig nem indult el a termelés, mivel gyártósor sincs. Igaz egy minapi újságcikk azt vetítette előre, hogy majd jövő év elején elindul a termelés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés