Segítő kezet nyújt Brüsszel, hogy hogyan használjuk fel az EU-s forrásokat

2018. február 13. 19:12    
nyomtatás
 
Új iránymutatást tett ma közzé az Európai Bizottság, amely azt hivatott elősegíteni, hogy az uniós forrásokkal foglalkozó, tagállami, regionális és helyi hatóságoknál dolgozó szakemberek könnyebben tudják az uniós finanszírozású projektekkel kapcsolatos közbeszerzési eljárások hatékonyságát és átláthatóságát biztosítani.


A dokumentum az eljárást megindító felhívás kidolgozásától és közzétételétől kezdve az ajánlatok kiválasztásán és elbírálásán át a szerződés végrehajtásáig az eljárás minden egyes szakaszára vonatkozóan iránymutatással szolgál. Az iránymutatás, mely hamarosan az összes hivatalos uniós nyelven rendelkezésre áll, azt is ismerteti, hogyan lehet a legjobban kamatoztatni azokat a lehetőségeket, amelyek a 2014. évi felülvizsgált közbeszerzési irányelveknek köszönhetően állnak az ajánlattevők rendelkezésére.

A bizottsági összefoglaló szerint a mai anyag nyomán csökkennek például az adminisztratív terhek és az ajánlattevők több esetben vehetnek igénybe online eljárásokat, ami megkönnyíti a kisvállalkozások számára, hogy közbeszerzési eljárásokban vegyenek részt.

Az új lehetőségek sorát bővíti, hogy a szerződés odaítélésekor új szempontokat is figyelembe lehet venni annak érdekében, hogy a társadalmi felelősségvállalást tanúsító cégek és innovatív, környezetbarát termékek nyerjenek a beszerzések végén. A most kiadott új iránymutatás azért lényeges, mert a 2014-2020-as finanszírozási időszakban az európai strukturális és beruházási alapok több mint 450 milliárd eurót juttatnak az EU reálgazdaságába és ezen források fele esetében a beruházások közbeszerzés útján valósulnak meg.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium