Uniós források

Új üzleti vezetőket neveztek ki az MFB-nél

Portfolio
Garamvölgyi Balázst nevezték ki az MFB EU és Üzletirányítási Divíziójának ügyvezető igazgatói pozíciójába, míg Bugár Csaba elfogadta az MFB felkérését az MFB Invest Zrt. vezérigazgatói feladatainak ellátására - jelezte mai közleményében a Magyar Fejlesztési Bank. A Diákhitel Központ Zrt. irányítását dr. Magyar Péter veszi át, aki ezt megelőzően az MFB EU Jogi Igazgatóságának vezetője, valamint a Diákhitel Zrt. Igazgatóságának tagja volt.
Az MFB vezetése, elismerve az MFB Invest-nél végzett eredményes munkáját, felkérte Garamvölgyi Balázst, hogy vegye át a Fejlesztési Bank EU és Üzletirányítási Divíziójának vezetését. Kiemelt feladata az MFB és az MFB Csoporthoz tartozó cégek termékkínálatának és szolgáltatási portfóliójának összehangolása lesz. Emellett az MFB számít az európai uniós forrásközvetítés terén szerzett tapasztalatára, mivel erre a területre a jövőben is kiemelt hangsúly fektet a Bank.

Garamvölgyi Balázs közel tíz éves, kereskedelmi bankokban szerzett vezetői tapasztalattal rendelkezik, emellett 2010-től az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese, 2013-tól pedig az MV Zrt. vezérigazgatója volt. Ezt követően a B3 Takarék Szövetkezet stratégiai és EU Projekt igazgatójaként, 2017-től pedig a kecskeméti Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójaként dolgozott. Az MFB Invest Zrt. élére 2018 augusztusában nevezték ki.

Az MFB Invest megüresedő vezetői pozíciójába olyan szakembert keresett az MFB, aki komoly banki tapasztalatokra támaszkodva magas szinten folytatja a társaságnál elindított stratégiaváltást, egyben jelentősen hozzájárul az MFB Csoport tőkepiaci kompetenciájának bővüléséhez. Ennek érdekében a vezérigazgatói feladatok ellátására Bugár Csabát kérte fel, aki a Csoporthoz tartozó Diákhitel Zrt. vezetőjeként már bizonyította, hogy képes sikeres és a társadalom számára kiemelt értékkel bíró cég felépítésére. Bugár Csaba az elmúlt évtizedekben több banknál is vezetőként tevékenykedett, emellett vezérigazgatói posztot töltött be a Magyar Követeléskezelő Rt.-nél, majd a BÁT Budapesti Árutőzsde Rt.-nél, 2010-től pedig a Diákhitel Központ Zrt. vezérigazgatója volt.

A Diákhitel Központ Zrt. vezetésére a tulajdonosi jogokat gyakorló MFB Dr. Magyar Pétert kérte fel, aki az MFB kötelékében végzett magas szintű vezetői munkájával, az EU Jogi Igazgatóság élén már bizonyított, emellett a Diákhitel Zrt. Igazgatóságának tagjaként alaposan ismeri a céget. Dr. Magyar Péter közel másfél évtizedes Magyarországon és külföldön szerzett jogi és diplomáciai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai pályafutását a Fővárosi Bíróságon kezdte, majd a nemzetközi ügyvédi szférában helyezkedett el. 2010-től a Külügyminisztériumban folytatta pályafutását, szakdiplomataként csatlakozott Magyarország Európai Unió melletti Álladó Képviseletéhez, 2015-től a Miniszterelnökség csoportvezető diplomatájaként a Magyar Kormány és az Európai Parlament közötti kapcsolattartásért felelt egyebek mellett jogi, pénz- és tőkepiaci, költségvetési, kereskedelmi és fejlesztéspolitikai ügyekben. Az MFB EU Jogi Igazgatóságát 2018 szeptemberétől vezette.
Ez a cikk "Az EU kohéziós politikájának hatásai Magyarországon - jelen és jövő" című, 2019. április 1-től 2020. március 31-ig tartó munkaprogram része, amelyet a Portfolio.hu-t kiadó Net Média Zrt. valósít meg az Európai Unió finanszírozásával. Jelen tartalom kizárólag a cikk szerzőjének álláspontját tükrözi. A munkaprogramot finanszírozó Európai Bizottság semmilyen felelősséget nem vállal a cikkben szereplő információk felhasználását illetően.
Holdblog

Szabó Dávid: Érik a kriptó iparág

Mintha a korábbiaknál jóval kisebb hype mellett lenne alakulóban a kriptománia újabb köre. Milyen gátak szakadtak át az elmúlt időszakban, hol tart a szabályozás, hogyan... The post Szabó Dá

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Két éve erre a pillanatra vár Oroszország, most úgy érhet célt, hogy a Nyugat csak nézi

Senior web fejlesztő

Senior web fejlesztő
Vállalati Energiamenedzsment 2024
2024. április 11.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
GEN Z Fest 2024
2024. május 9.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Díjmentes előadás

Ami még az állampapírnál is jobb befektetés

Az állampapírok mellett számos más befektetési lehetőség érhető el a piacon azoknak, akik szélesebb portfóliót szeretnének építeni és hosszú távon növekedést elérni.

Ez is érdekelhet
Delta_4_1500