Előfizetői tartalom

Brüsszelben sem értik a Miniszterelnökség mai jelzését

Weinhardt Attila, Brüsszel
Nemcsak a Magyar Energiahatékonysági Intézet fogadta megdöbbenéssel a Miniszterelnökség mai nyilatkozatát arról, hogy "Brüsszel nem ad pénzt lakossági energetikai felújításra", hanem Brüsszelben sem értik, hogy mi az állítás háttere, hiszen a Bizottság által elfogadott Operatív Programokból kirajzolódik a forrás ezen pályázatokra is. Utóbbi reakciót a Portfolio Brüsszelben kapta egy névtelenséget kérő, magasrangú EU-forrástól, aki azt ígérte: részletesebben is utánanéz a témának. Amint ennek eredményét megkapjuk, természetesen azonnal beszámolunk róla.

A Portfolio október elsejei konferenciáján Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője bejelentette (pontos idézet itt), hogy a 2014-2020-as ciklusban nem lesz EU-támogatás lakossági energiahatékonysági pályázatokra, amelyet rögtön utána megdöbbenéssel fogadott a szakma, utána öt szervezet nyílt levelet írt. Ma pedig a Magyar Idők című lapban jött újabb hivatalos jelzés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés