Előfizetői tartalom

Fél évvel tovább izgulhat Magyarország, hogy mennyi EU-s pénzt kaphat 2020 után

Portfolio
Bár a jogszabályok szerint idén év végéig be kellene mutatnia az Európai Bizottságnak a 2020 utáni újabb uniós költségvetés átfogó tervét, de a Brexit-tárgyalások bonyolultságára tekintettel azt fogja javasolni a költségvetési biztos, hogy ezt a határidőt fél évvel 2018 nyarára elhalasszák - hangzott el a bejelentés egy pénteki brüsszeli konferencián a Bruxinfo beszámolója szerint. Günter Öttinger egyúttal azt is jelezte, hogy bár küzdeni fog a kohéziós politikára fordított kiadások megkurtítása ellen, de ezt nem tudja teljességgel kizárni , mivel a németek és az osztrákok ennek megvágását szeretnék.

Bekavar a brit kilépésA brit kilépésről folyó tárgyalások okozta bizonytalanság miatt az EU költségvetési biztosa kezdeményezni fogja a következő többéves pénzügyi időszakra vonatkozó bizottsági javaslat fél évvel történő elhalasztását - jelentette be egy pénteki konferencián Günther Öttinger. Az EU költségvetési biztosa emlékeztetett rá, hogy a brit kilépési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés