Előfizetői tartalom

Junckerék keze van az európai fellendülés mögött?

Bár az Európai Bizottságnál hisznek abban, hogy az utóbbi időszak kedvező makrogazdasági fejleményeinek van némi köze a Juncker-tervnek is mondott Európai Beruházási Terv tavaly nyári elindulásának, egyelőre a számok és az eltelt idő ezt nem támasztják alá. Semmiképpen sem szabad lebecsülni azonban azt a potenciális beruházás élénkítő hatást, amit a terv a következő években kiválthat. Ez egyes országokban a GDP fél-egy százalékát is elérheti, és Magyarországon is cégek ezrei fogják megérezni a programot, hiszen már négy pénzügyi megállapodás is született az európai intézményekkel - igaz egyelőre csak kettő nyilvános belőle.

Félidőben már 50%-os teljesítménynél járunkHiszünk abban, hogy az élénkülő GDP-növekedésben, illetve beruházásokban van némi szerepe a tavaly nyáron elindult Európai Beruházási Tervnek, illetve az abban kulcsfontosságú Európai Stratégiai Beruházási Alapnak (EFSI) is - jelezte egy keddi brüsszeli szemináriumon az Európai Bizottság egyik magasrangú szakértője. Ez abból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés