Előfizetői tartalom

Krisán: a magyaroknak is rá kellene ugrania a Juncker-tervre

Ha ennyi régiós ország nem ugrott rá eddig a nagy lehetőségeket kínáló Juncker-tervre, akkor az rosszul volt kommunikálva, de egyúttal Magyarországon is át kell gondolni a gyér érdeklődés okait - jegyezte meg a program fejleményei kapcsán a Portfolio-nak adott kommentárjában Krisán László. A KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója szerint mindenképpen komolyan kellene venni itthon is az Európai Stratégiai Beruházási Alap kis- és középvállalkozásoknak szóló "lábát", mert azon keresztül olyan garanciavállalási lehetőségeket lehet igénybe venni, amelyekre itthon nagy szükség lenne a kis- és középvállalkozói szektor magasabb kockázatú projektjeinek megvalósításához.

Nagy szükség volna rá, miközben alig van érdeklődésKrisán László szerint túlzottan nagyok a különbségek abban, hogy mekkora forrást tudtak eddig elhozni a nagyobb, gazdagabb nyugati EU-tagok és mennyit a kisebb, kelet-közép-európai tagok az Európai Stratégiai Beruházási Alapból (EFSI). Úgy látja: ha a mi régiónkban ennyi ország nem ugrott rá erre a jó forrásszerzési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés