Előfizetői tartalom

Orbán nyugtat: a britek kilépése nem érinti a mostani uniós pénzeket

Portfolio
Véget ért az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása, ezt követően szerda délután nyilatkozatdömping indult. Orbán Viktor magyar kormányfő is beszélt Brüsszelben az esemény után, és reményének adott hangot, hogy a britek kilépése nem érinti a jelenlegi hétéves uniós költségvetési ciklust.

A magyar miniszterelnök a Reuters híre szerint megismételte a többi uniós vezető határozott és egységes álláspontját. Vagyis:Nagy-Britanniának tiszteletben kell tartania az Európai Unió négy szabadságának elvét az egységes piac vonatkozásában.Ha a britek hozzá akarnak férni a kilépésüket követően is az EU egységes piacához, akkor tiszteletben kell tartaniuk a négy alapszabadságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés