Előfizetői tartalom

Orbán: segíti az egyensúlyt és az adósságcsökkentést az EU-támogatás

Portfolio
Ha nem lenne az Európai Unió által biztosított támogatási rendszer, akkor a magyar nemzetgazdaság egyensúlya felborulna - érzékeltette az Európai Bizottság elnöke által ma a magyar parlamentben aláírt Partnerségi Megállapodás jelentőségét Orbán Viktor. A kormányfő beszédében kiemelte, hogy ha a Bizottságtól 2020-ig érkező 25,4 milliárd eurónyi forrást (a magyar társfinanszírozással együtt 34,5 milliárd eurót) jól használjuk fel, akkor Magyarország fejlett országgá válhat, és így "képes lesz az adósságait gyorsabban törleszteni, mint ahogy tettük ezt az elmúlt 7 évben". José Manuel Barroso beszédében szintén az EU-források hatékony felhasználását és az általa elérhető fejlődést emelte ki amellett, hogy emlékeztetett rá: az Európai Unió a szolidaritásról szól, amely a kohéziós politikán keresztül jut kifejezésre.

Budapest Economic Forum 2014 Az EU-forrásokról, az elmúlt 7 év felhasználási tapasztalatairól, illetve a 2014-2020-as ciklus kilátásairól egy külön szekció szól majd az október 2-án megrendezésre kerülő Budapest Economic Forum keretében. További részletek: Információ és jelentkezés Fejlett ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés