Előfizetői tartalom

Így kell 8 milliárdból 315-öt csinálni!

A budapesti székhelyű Európai Technológiai és Innovációs Intézet (EIT) költségvetéséből vonják el a legnagyobb, 350 millió eurós összeget annak az európai gazdaságélénkítő tervnek a finanszírozása érdekében, amelyet az Európai Bizottság új elnöke alapján Juncker-tervnek is neveznek és a minap jelentették be a részletszabályait. A költségvetési átcsoportosítás jelentős részét, 2,7 milliárd eurót, az Európai Unió minden eddiginél nagyobb kutatás-fejlesztési keretprogramjából hajtják végre és ez érinti a budapesti székhelyű intézmény költségvetését is 13% körüli elvonás formájában. A Bizottság a részletes magyarázó anyagban azt hangsúlyozza, hogy amit most lecsippentenek az egyes költségvetési keretekből, az sokszorosan megtérül majd bizonyos pénzügyi innovációk segítségével, amelyek jelentős, összességében legalább 315 milliárd eurót elérő beruházásokat generálnak majd az előttünk álló években.

Mire jó ez a beruházási offenzíva? Múlt héten fogadta el az Európai Bizottság az európai beruházás-élénkítési csomag (Juncker-terv) sarokpontjait, amelynek további előkészítő munkái most hétfőtől folytatódnak és az Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) nyár körültől már működőképes lesz. A beruházási offenzívának is nevezett program célja az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés