Előfizetői tartalom

Megszűnik az adóbevallás mostani rendszere Magyarországon (2.)

MTI
|
Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium egy olyan adózási tervezeten dolgozik, amely szerint a cégek és a magánszemélyek számára 2017-től megszűnik a személyi jövedelemadó bevallásának jelenlegi rendszere - derül ki az Origo birtokába jutott tervezetből, amellyel kapcsolatban a tárca elismerte, hogy valóban dolgoznak egy ilyen anyagon. Döntés még nem született az 1988 óta legnagyobb ilyen jellegű változásról az államreform bizottságban, a tervezet ugyanis pontosításokra szorul. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy reggeli rádióinterjúban elismerte, hogy valóban vizsgálják az adórendszer ilyen jellegű átalakítását. Közben kiderült, hogy a NAV drónokat is bevet a cigaretta csempészek elleni küzdelem jegyében.

A 2016-ról szóló bevallást már nem mi készítenénkA portál birtokába került tervezet szerint a személyi jövedelemadó tekintetében az adóbevallás folyamata a jövőben megfordulna: az adóhatóság készítene egy ajánlatot a magánszemélyek részére, és nekik csak az lenne a feladatuk, hogy ezt jóváhagyják. A tervezetből az is körvonalazódik, hogy a munkáltatóknak sem kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés