Előfizetői tartalom

Meglepődtek a pénzváltók azon, hogy őket is megadóztatnák

Portfolio
Meglepetésként érte a pénzváltó szakmát az a javaslat, miszerint a kormány a pénzváltókra is kiterjesztené a tranzakciós illetékfizetésre kötelezettek körét - fejtette ki álláspontját a Portfolio.hu-nak nyilatkozva Kósa Zoltán, a Magyar Pénzváltók Országos Egyesületének elnöke. Arra figyelmeztetett, hogy a változások járulékos vesztesége nagyobb lehet, mint a pénzváltókra kivetett illetékből származó bevétel.

Ahogyan arról pénteki cikkünkben beszámoltunk, információink szerint a bankok és kormány közötti egyezség értelmében a pénzügyi intézménynek nem minősülő pénzváltókat (pénzügyi ügynököket) is illetékfizetésre köteleznék. Esetükben szintén 1 ezrelék lenne az illeték mértéke, de értesüléseink szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium megvizsgálja az illeték 2...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés