Előfizetői tartalom

Mától az MVM dominálja a magyar földgázpiacot is

A tegnapi nappal lezárult az E.ON magyarországi gázüzletágának visszavásárlása. A tranzakcióval kapcsolatban a vevő MVM-csoport a mai napon sajtótájékoztatóban ismertette az üzletág felvásárlásával kapcsolatos részleteket. Jön a Magyar Földgázkereskedő és Magyar Földgáztároló Zrt. A tranzakció teljes értéke meghaladta a 280 milliárd forintot, a részvények ellenértéke 110 milliárdot tett ki. A Magyar Földgázkereskedő Zrt. a jövőben a erősebb szerepre fog törekedni a lakossági szegmensben is.

Mint ismeretes Orbán Viktor kormányfő tavaly augusztusban beszélt először az "E.ON-visszavásárlásról". Ezt követően novemberig kellett várni, hogy újabb részleteket lehessen megismerni a kijelentésről. A hónap végén a magyar kormány és a német szolgáltató megállapodást kötött arról, hogy januári végéig az állam átveszi az E.ON magyarországi gázüzletágát, az orosz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés