Előfizetői tartalom

Egy olajcég, aminek nagyobb a nyeresége, mint az Apple-nek

MTI
A Saudi Aramco 2000 milliárd dollárra értékeli önmagát, piaci elemzők 1500 milliárd dolláros vállalatértéket tartanak reálisnak. Az első hat hónapban nyereségesebb volt az olajtársaság, mint az Apple, amely jelenleg a legprofitábilisabb tőzsdei cég a világon. Az Aramco 49%-a kerülhet tőzsdére az elkövetkezendő 10 évben.

Tegnap a Saudi Aramco vezérigazgatója, Amin Nasser úgy nyilatkozott, hogy „nagyon hamar” a tőzsdén találhatja magát az olajtársaság, mely a világ eddigi legnagyobb tőzsdei bevezetése lenne. A Bloomberg forrása szerint 2019 végén, 2020 elején kerülhet sor a tranzakcióra. A részvények elsődleges piaca a szaúdi tőzsde lenne. A Saudi Aramco tőzsdei bevezetése kapcsán kulcsszerepet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés