Előfizetői tartalom

Olcsó vagy már drága a Mol? Van, amiben lenyomja az összes versenytársat

Az olaj árfolyamának május óta tartó esése felvetette a kérdést, hogy milyen hatást fejthet ki a régiós olajcégek árfolyamára. Megnéztük, hogy a három nagy regionális olajtársaság, a Mol, az OMV, és a PKN Orlen közül melyik a legérzékenyebb az olajárra. Ezentúl összehasonlítottuk a Mol és két nagy régiós riválisának az árazását, melyből kiderült, hogy a PKN vitathatatlanul a legdrágább a trióból, cserében kevésbé függ a klasszikus olajipartól, aminek a hanyatlása előbb vagy utóbb elkerülhetetlenül be fog következni a jelenlegi tendenciákat figyelembevéve.

A Mol európai léptékben Annak érdekében, hogy a Molt el tudjuk helyezni európai viszonylatban, érdemes először azt megvizsgálni, hogy mekkora a vállalatok piaci kapitalizációja, azaz összegben mennyire értékelik a befektetők az olajtársaságokat. A Mol európai viszonylatban a kisebb olajtársaságok közé sorolható, azonban már épp a középső harmadban helyezkedik el. Nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés