Netflix
Üzlet

Berlusconi cégével készít filmet a Netflix

Portfolio
A Silvio Berlusconi cégcsoportjához tartozó Mediaset és a Netflix megállapodást kötött egymással, a két cég hét filmet finanszíroz majd közösen. Az elkészült filmeket a Netflix kínálatában a következő évtől lesznek elérhetők, míg a Mediaset a Netflix-filmeket 12 hónappal később sugározza majd.

A Netflix megegyezett a Mediasettel, a streaming szolgáltató és a Silvio Berlusconi cégcsoportjához tartozó kereskedelmi műsorszolgáltató megállapodott, hogy Olaszországban készítenek majd filmeket. A tranzakció keretében a két cég hét filmet finanszíroz majd közösen, amelyeket helyi filmkészítők gyártanak majd. Az elkészült filmeket a Netflix kínálatában a következő évtől lesznek elérhetők, míg a Mediaset a Netflix-filmeket 12 hónappal később sugározza majd.

A zsúfolt európai televíziós piacon működő cégeknek az egyre népszerűbb streaming szolgáltatókkal is fel kell vennie a versenyt, míg a Netflix Európában stratégiai partnerségekkel erősít, miután a cég a Disney és az Apple új streaming szolgáltatásaival is kénytelen versenyezni.

A Netflix vezére szerint a cég több mint kétmillió előfizetővel rendelkezik Olaszországban és a társaság a következő két év folyamán 200 millió eurót fektet be olasz produkciókba, bár stúdió nyitásával a közeljövőben nem számolnak.

A Netflix Olaszországban irodát nyit és az országban rendszeresen tervez adót fizetni. A Reuters forrásai szerint az olasz ügyészség állítólagos adócsalás vádjával kezdeményezett vizsgálatot a Netflixnél. A társaság szerint a cég együttműködik az olasz hatóságokkal és mind Olaszországban, mind más országokban is eleget tett az adófizetési kötelezettségeinek.

(Reuters)

Címlapkép forrása: Krisztian Bocsi/Bloomberg via Getty Images

szent istván bazilika budapest_getty
Orbán Viktor parlament liget projekt
bika
mnb shutter
Kaderják Péter
parlament
Munkanélküli
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
bika