Levi Strauss
Üzlet

Egyre népszerűbbek a farmerek, növelte eladásait a Levi's

Portfolio
Szerdán tette közzé harmadik negyedéves számait a Levi Strauss, a cég vezére szerint a farmerek ismét egyre népszerűbbek, azonban a társaság egyre zsúfoltabb piacon navigál. Az ikonikus farmergyártó bevétele és profitja is felülteljesítette az elemzői várakozásokat a harmadik negyedévben.

Közzétette legfrissebb számait a Levi Strauss, az ikonikus farmergyártó bevétele 3,8 százalékkal 1,45 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévében, a korábbi év azonos időszakával összehasonlítva, felülteljesítve ezzel a Reuters elemzői konszenzusának 1,44 milliárd dolláros, átlagos várakozásait.

Bár a cég bevétele Európában és Ázsiában is növekedett, azonban a társaság legnagyobb piacán, az amerikai régióban visszaesett a harmadik negyedéves bevétel, miután a cég nagykereskedelmi üzletága kihívásokkal szembesült. A diszkont áruházláncokba irányuló, csökkenő szállítások és egy dél-amerikai disztríbútor késleltetett akvizíciója nyomán a cég árbevétele 3 százalékkal csökkent az amerikai régióban, ami az amerikai régiós bevétel esetében az első visszaesést jelenti, a Levi Strauss márciusi tőzsdére lépése óta.

A társaság nettó eredménye 124,5 millió dollárra csökkent a harmadik negyedévben, a korábbi év hasonló időszakának 130,1 millió dolláros értékével szemben. Az egyszeri tételektől tisztított egy részvényre eső eredmény 31 cent lett, ami három centtel lett magasabb az elemzői várakozásoknál.

A cég vezére szerint a farmer népszerűsége növekszik, azonban a piac egyre zsúfoltabb, de a Levi Strauss számai azt mutatják, hogy a cég állja a sarat. Chip Bergh mindemellett a növekvő nemzetközi eladásokat és online értékesítéseket emelte ki.

A Levi Strauss részvényei 4,1 százalékos eséssel zárták a keddi kereskedést, míg a társaság részvényárfolyama a márciusi, tőzsdére lépés óta több mint 14 százalékot estek.

Címlapkép forrása: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

onkormanyzati valasztas karacsony gergely fopolgarmester
revolulut-fintech
száguldó bikák
Karácsony gergely az indexnek nyilatkozva
PiS nyerte a lengyel választásokat
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. október 16.
Budapest Economic Forum 2019
2019. október 17.
Portfolio-MAGE Ipar 4.0 konferencia 2019
2019. október 17.
Hiventures - Portfolio KKV Tőkefinanszírozás 2019
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól.
Frankfurti tőzsde