OMV_filling_station
Üzlet

Jó hírek a Molnak, az OMV-től

Portfolio
A kutatás-termelés (Upstream) túlsúlyos OMV ma közzétette a főbb harmadik negyedéves termelési és működési számait, mellyel már jó következtetéseket lehet levonni a hamarosan megjelenő harmadik negyedéves gyorsjelentésben szereplő eredmények kapcsán. A Downstream működési környezete javult, mely nagyon jó hír a Mol számára is, ugyanis a magyar olajtársaság tevékenysége inkább finomítás túlsúlyos.
Az energiaszektor aktuális kérdései a november 7-én tartandó Energy Investment Fórumon kerülnek bővebben kifejtésre.

Az alábbi ábrán jól látható, hogy a társaság eredményének kétharmada a nyersolaj és földgáz kihozatallal foglakozó divíziónak köszönhető, így érdemes a szegmensnek nagyobb figyelmet tulajdonítani.

Az Upstream divíziót vizsgálva először mind éves, mind negyedéves alapon jelentős csökkenést figyelhetünk meg a Brent árában, a tavalyi harmadik negyedéves értékhez képest 12,9%-kal esett a vállalat által realizált nyersolaj ára. Az OMV által értékesített gáz ára 11,5%-kal mérséklődött éves alapon, azonban közel 20%-kal nőtt a szénhidrogén termelés 2018 harmadik negyedévéhez képest, mely még túl is kompenzálhatta az árkörnyezet negatív elmozdulását.

Upstream1009
Forrás: OMV

A finomítás és kereskedelmi szegmens, a Downstream azonban úgy tűnik kijött az idei első és második negyedéves gödörből, a finomítói marzsok a tavalyi azonos időszaki értékhez képest 4%-os visszaesést mutatnak, azonban az idei második negyedéves adatokhoz képest 72%-kal nőttek. Ez különösképpen jó hír lehet a Mol számára, mely sokkal inkább Downstream túlsúlyos, mint az osztrák szektortársa. A petrolkémiai árrések halvány, de közel 3%-os emelkedést produkáltak éves alapon, mely tovább javíthatja a szegmens eredményességét.

DS1009
Forrás: OMV

A kis- és nagykereskedelmi marzsok folytathatták emelkedő pályájukat a negyedévben, mely szintén jó előjel a Mol harmadik negyedéves gyorsjelentése vonatkozásában.    

Az OMV részvényárfolyama stagnálást mutat éves alapon.

halászbástya_budapest_shutter
Frankfurti tőzsde
Benzin
mnb
Rózsa Balázs katona gergely femtonics
shutterstock_1468703804
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde