Telekom
Üzlet

Kitört a Telekom

Portfolio
Az elmúlt hetekben relatív erőt mutatott a Magyar Telekom, akkor is emelkedett, amikor a világ vezető részvényindexei estek, ma pedig tovább folytatódott a rali.

Tegnap írtunk arról, hogy kritikus szinten, kitörés előtt áll a Magyar Telekom, és ma be is következett a kitörés, annak ellenére, hogy a BUX index csak mérsékelten emelkedik, és a hazai blue chipek is csak néhány tizedszázalékot emelkedtek, a Magyar Telekom felülteljesítő, közel 1 százalékkal került feljebb az árfolyama.

Ráadásul magas forgalom mellett, még csak 2 óra telt el a kereskedésből, de már közel 100 millió forint értékben kereskedtek Telekommal, miközben az átlagos napi forgalom közel 250 millió forint, a napon belüli forgalom alakulása alapján is forgalmas nap a mai.

Amennyiben folytatódik az emelkedés, akkor a következő izgalmas szint valamivel 450 forint fölött húzódik, a május közepi osztalékfizetéssel kialakult rés teteje húzódik ott, még feljebb pedig a korábbi lokális csúcsokat érdemes figyelni 474 forint körül.

És hogy mi a fantázia a Magyar Telekomban?

  • A Magyar Telekomban az elmúlt években több kockázat is volt, ami nyomás alatt tartotta az árfolyamot, ezek azonban egymás után árazódnak ki a papírból. Ilyen kockázat volt a Digi mobilpiaci belépése is, azonban miután az NMHH kizárta a szolgáltatót az idei frekvenciaaukcióból, jelentősen csökkent annak az esélye, hogy a Digi jó minőségű, országos mobilhálózatot építsen ki belátható időn belül. Szintén ehhez a sztorihoz kapcsolódik még egy pozitívum a Telekom (Vodafone és Telenor) szempontjából, ugyanis azzal, hogy a Digi nem indul a frekvenciaaukción, vélhetően mérsékeltebb árak alakulnak ki az aukción a felkínált frekvenciablokkokra.
  • További pozitívum, hogy a Telekom előzetes megállapodást kötött a 4iG-vel a leányvállalata, a T-Systems eladásáról, a tranzakcióból befolyó tízmilliárdokból további fejlesztésekre vagy akár magasabb osztalék kifizetésére is költhet a Telekom.
  • Az alapfolyamatok is kifejezetten jól néznek ki a Telekomnál, a legutóbbi, második negyedéves beszámoló alapján nem csak a magyar, de az észak-macedón operációban is nőnek a vezetékes és a mobil bevételek is
  • A Magyar Telekom részvénye EV/EBITDA alapon továbbra is az egyik legolcsóbb európai távközlési papír.
  • Az intézményi befektetők is értékelik a Telekom-sztorit, legutóbbi alapkezelői felmérésünkben a Magyar Telekom lett a nagybefektetők top pickje.

Címlapkép: Joan Cros/NurPhoto via Getty Images

halászbástya_budapest_shutter
Frankfurti tőzsde
Benzin
mnb
Rózsa Balázs katona gergely femtonics
shutterstock_1468703804
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde