Üzlet

Lefelezte az Appeninn-ben lévő tulajdonrészét az Opus

Portfolio
Az Opus az Appeninnben meglévő részesedéséből 9%-ot értékesít a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nek – derült ki a BÉT honlapján közzétett közleményből.

Az Opus arról tájékoztatta a befektetőket, hogy az Appeninnben jelenleg fennálló 8 860 027 darab, 100 forint névértékű Appeninn részvényben megtestesülő, 18,7% tulajdoni hányadot jelentő részesedésének értékesítésére vonatkozó közzétett szándéka eredményeként 2019. október hó 08. napján megállapodást kötött a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-vel 4 263 428 darab, 100 forint névértékű, 9% tulajdoni hányadot jelentő Appeninn részvény értékesítése tárgyában.

Az Opus Global tájékoztatja az ügylet kapcsán a befektetőket, hogy a részvények vonatkozásban fennálló tulajdonjogát a vételár hiánytalan megfizetéséig fenntartotta, így a részvényeket a vételár megfizetésének feltételével adja a BDPST Zrt. tulajdonába akként, hogy a vételár igazolt megfizetését követően a részvényeket haladéktalanul, de legkésőbb 2 (kettő) munkanapon belül áttranszferálja vevő értékpapírszámlájára. A részvények tulajdonjoga, illetve a részvényekhez fűződő valamennyi jog és kötelezettség a BDPST Zrt.-t a részvényeknek az Opus Global értékpapírszámlán történő jóváírásától illeti meg.

A teljesítésre a BDPST Zrt. 2019. december hó 20. napjáig jogosult és köteles.

Az Opus a fennmaradó Appeninn részesedése vonatkozásában – amelynek a kellő hozamot biztosító értékesítését befektetési vállalkozás megbízásával kívánja megvalósítani – a potenciális vevőkkel való kapcsolatfelvételben és a meggyőző eredmények realizálásában érdekelt. A társaság az értékesítési folyamat minden fontos lépésről és eredményről a Budapesti Értéktőzsdén és az egyéb hivatalos közzétételi helyeken haladéktalanul tájékoztatja a befektetőket.

A társaság emlékeztet, hogy a tervezett értékesítés okán és realizált folyományaként, mint a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság jogutódja, az Appeninn feletti közvetlen irányítástát is meg kívánja szüntetni.

halászbástya_budapest_shutter
Frankfurti tőzsde
Benzin
mnb
Rózsa Balázs katona gergely femtonics
shutterstock_1468703804
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2019. november 6.
Portfolio Private Health Forum 2019
2019. november 7.
Energy Investment Forum 2019
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Junior elemző/elemző

Junior elemző/elemző

Szerkesztő-újságíró

Szerkesztő-újságíró
Online előadás
Befektetési termékek a magas hozam reményében.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti tőzsde