Előfizetői tartalom

Akár 11 millió dollár ütheti a Mol markát

Portfolio
Hamarosan megegyezhet a Mol a Lukoillal és a Transznyefttel a Barátság kőolajvezetéken az április-májusban történt klórszennyezéssel kapcsolatos kártérítés nagyságáról. Amennyiben feltételezzük a hordónkénti 15 dolláros kompenzációt, és nagyságrendileg a Mol által elraktározott 100 000 tonna olajat, akkor 11 millió dollár ütheti a Mol markát.

Vagit Alekperov a Lukoil vezérigazgatója ma azt nyilatkozta, hogy sikerült megegyeznie a barátság kőolajvezeték klórszennyezésének kártérítése kapcsán a vásárlóival. A Mol is érintett az ügyben, ugyanis a hazai olajtársaság legnagyobb nyersolaj beszállítója a Lukoil. Hamarosan egy háromoldalú megállapodásra kerülhet sor a Lukoil-Mol-Transznyeft esetében. A Lukoil első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés