cimlap_tankolas
Üzlet

Jó hír a Molnak, idén is több üzemanyag fogy a kutakon

Portfolio
A MÁSZ tagvállalatok jelentése szerint közel 3 milliárd liter üzemanyag fogyott az idei első kilenc hónapban, mely 5,6%-kal haladja meg a tavalyi azonos időszaki értéket. A dízel fogyasztásának növekedése megállíthatatlannak tűnik, a benzin továbbra sem érte el a 2007-es szintet.

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatok jelentése szerint 4,8%-kal nőtt a hazai benzinfogyasztás az év első 9 hónapjában a 2018-as azonos időszaki értékhez viszonyítva. A prémium motorbenzin kategóriában 20%-os növekedés volt megfigyelhető, azonban a 83 millió literes forgalom eltörpül az 1027 milliós normál 95-ös benzin eladásaihoz képest.

A gázolaj esetében idén is majdnem kétszerannyi fogyott a kutakon, összesen 1825 millió liter, mely 6,1%-kal múlja felül a tavalyi azonos időszak adatát. A prémium üzemanyagok 8,9%-os bővülése ennél a terméknél is meghaladja a normál dízel üzemanyag 5,8%-os növekedését.

Összességében megállapíthatjuk, hogy 5,6%-kal 2936 literre nőtt a MÁSZ tagvállalatok által jelentett fogyasztás, párhuzamosan a magyar gazdaság jó teljesítményével.

Érdekes tendencia, hogy a gázolaj fogyasztás már évek óta folyamatosan új csúcsokat dönt, addig a benzin még a 2007-es értékét sem tudta elérni.

Alapvetően kedvező a Molnak az üzemanyagértékesítések növekedése, ugyanis egyrészt a fogyasztói szolgáltatások szegmens tud profitálni belőle a megnövekedett kiskereskedelmi forgalom következtében, másrészt a finomítás (Downstream) divízió a nagykereskedelmi oldalról.

Címlapkép: MTI

cimlap_olaj0916_2
Kiszivárgott: egy európai Apple-t vagy Google-t szeretne az EU
property awards 2019
The Gutenberg Bible is photographed in the Huntington Library in Pasadena, October 30, 2010.
frankfurtitozsde
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Tőzsdei hullámlovaglás kezdő kereskedőknek.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
2019. december 4.
Agrárszektor Konferencia 2019
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
frankfurtitozsde