Tesla
Üzlet

Megérkezett az engedély, beindulhat a Tesla kínai gyára

Portfolio
A Tesla felkerült a kínai kormányzat által engedélyezett autógyártók listájára, a Tesla számára az engedély birtokában szabad az út, és a cég bármikor megkezdheti a kínai gyártását.

A kínai ipari- és információtechnológiai minisztérium által közzétett jegyzékből kiderült, hogy a Tesla felkerült a kínai kormányzat által engedélyezett autógyártók listájára, a kapott engedély birtokában a Tesla megkezdheti a kínai gyártását. A Reuters által idézett iparági források szerint az elektromos-autógyártó számára ezzel szabad az út, és a cég bármikor megkezdheti a kínai gyártását.

A Tesla kínai üzemében októberben kezdődhet meg a gyártás, azonban az előállított mennyiség nagysága nagyban függ a kapott megrendelésektől, az új kínai munkaerő teljesítményétől és az ellátási lánctól is a Reutersnek korábban név nélkül nyilatkozó források beszámolója szerint. A megszólaltatott forrás szerint bizonytalan, hogy a Model 3 esetében elérik-e az egy hétre kitűzött 1000-2000 darab járműves gyártási volument.

A Tesla a kínai gyárával egyszerre növelné eladásait a világ legnagyobb autópiacán és kerülné el az amerikai járművekre kivetett kínai importvámokat. A Tesla üzeme Kína első, teljes egészében külföldi tulajdonú autógyára lesz, az építkezés felgyorsításához a shanghaji hatóságok segítséget is nyújtották a Tesla számára.

A cég részvényei 0,7 százalékos emelkedéssel zárták a szerdai kereskedést, míg a Tesla árfolyama idén 22,2 százalékkal kerültek lejjebb.

Tesla

(Reuters)

Címlapkép forrása: Jasper Juinen/Bloomberg via Getty Images

DLAPE20190501316
borisjohnson
ubsermotti
Frankfurti tőzsde
BÉT
szakkepzes
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Tudatos tervezés és stratégia nélkül nincs tőzsdei siker!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 14.
Portfolio Banking Technology 2019
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
DLAPE20190501316