Előfizetői tartalom

Naperőművekkel erősít a Mol

Portfolio
Átadták a Mol 6,71 megawattos napelemparkját Százhalombattán, a Dunai Finomító területén és elkészült a napelempark Tiszaújvárosban és Füzesgyarmaton is. A Mol három naperőművének összteljesítménye 18,4 megawatt, amely kilencezer háztartás villamosenergia-igényét fedezi. A Mol megvásárolt egy 5 MW-os napaelemparkot Fehérgyarmaton, amellyel együtt a megtermelt áram 380 töltőállomás villamos energiafogyasztásával egyenértékű. A projektek éves szinten 1 milliárd forintos nagyságrenddel járulhatnak hozzá az olajtársaság bevételeihez, mely elhanyagolható a vállalat méreteihez képest.

Százhalombattán a Dunai Finomító területén ma ünnepélyesen átadták a Mol saját beruházásában épült 6,71 megawattos napelemparkját. Az elkészült tiszaújvárosi és a füzesgyarmati beruházással együtt az összesen 37 hektáron megvalósuló három napelempark 18,4 megawatt kapacitással üzemel majd, ami több mint kilencezer háztartás villamos fogyasztásának felel meg. Emellett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés