GettyImages-1095488022
Üzlet

Fürjes Balázs: Szó sem lehet Budapest büntetéséről!

Portfolio
Fürjes Balázzsal, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárával készített interjút az Inforádió.

Fürjes Balázs az interjúban a következőket mondta el:

  • Minden megállapodásunkat betartjuk, amit a fővárossal kötöttünk, az új városvezetés Tarlós Istvánnal azonos feltételek mellett működhet, szó sem lehet Budapest büntetéséről.
  • Azon feltételek mellett, amelyek mellett Tarlós István sikeres városvezető volt, Karácsony Gergely is sikeres városvezető lehet.
  • Elkötelezettek vagyunk Budapest mellett, szeretjük ezt a várost, de csak olyan városépítő tevékenységet lehet megvalósítani, amit a város vezetése támogat.
  • Budapestet szívesen építjük, ez így lesz a jövőben is, mondta Fürjes. Döntést nem a kormánynak kell hoznia, hanem a városvezetésnek, hogy fenntartja-e az egyetértéseket, támogatást, vagy visszavonja és akkor fejlesztéseket kell leállítani.
  • Lánchíd-rekonstrukció: a fővároson múlik, hogy mikor kezdik el a fejlesztést, Tarlós István jelezte, hogy forráshiánya van a fővárosnak, kért 6 milliárd forintot a kormánytól tavaly ősszel, ez az ígéret is olyan, amit betart a kormány, amint elindul a beruházás, a kormány átutalja a 6 milliárd forintot a főváros számlájára. A kormány egyetlen kérése, hogy a híd és az alagút felújítása legfeljebb 18 hónapos forgalomból való kiesést jelentsen, ennél hosszabb zavar ne keletkezzen.
  • Galvani híd: rengeteg fejlesztés van folyamatban, ennél a projektnél egyelőre tervezésről, előkészítésről van szó. Izgalmasabb kérdések a  folyamatban lévő beruházások a kormány várja a fővárosi közgyűlés döntéseit.

  • Liget Budapest Projekt: Haladjunk lépésről lépésre, nyilvánítsa ki Budapest új városvezetése, hogy mely beruházást támogatja, melyet nem, elbizonytalanodott, megkérdőjeleződött néhány fejlesztés, ezért az a kérés a főváros felé, hogy a közgyűlés döntsön. A ligetben folynak építkezések, múzeumok építése, amelyek építése még nem kezdődött meg, Fürjes azt fogja javasolni, hogy a Liget beruházás kormányzati felelősét, Bán Lászlót is hívják meg az egyeztetésekre, a Fővárosi Közfejlesztési Tanács ülésére, mondja el, milyen érvek szólnak az építkezések mellett. Fürjes bízik benne, hogy lesz nyitottság a fővárosi vezetés részéről, őszintén nyíltan kell beszélni a főváros szempontjából fontos fejlesztésekről, ha nem sikerül, akkor a kormány tiszteletben tartja a főváros döntését. Ha az a döntés, hogy ne épüljenek, akkor nem fognak megépülni a tervezett épületek, olyan is lehet, hogy folyamatban lévő építkezéseket menet közben állítsanak le.

  • A hosszútávú városfejlesztési tervről is dűlőre kell jutnia az új fővárosi vezetéssel.

  • Puskás Aréna: November 15-re tervezik az átadását, a Magyarország-Uruguay futballmérkőzéssel, Fürjes azt mondta, izgulnak, hogy határidőre, rendben elkészüljön a stadion, jó eséllyel november 15-én megnyitják a mérkőzéssel. Cél az, hogy sporton kívül másra is lehessen használni az arénát, például koncerteket is tarthatnak az új stadionban, miközben jelenleg nincs megfelelő koncerthelyszíne Magyarországnak. Jövőre 3-5 teltházas hazai vagy külföldi fellépővel rendezett koncertet is megtarthatnak itt, ezek foglalása már zajlik. A karácsony körüli hetekben már nincs üres hely az aréna rendezvényterében, ahol üzleti vacsorák, konferenciák, bankettek lesznek megtartva, ebből is fontos bevétele lesz az arénának. Fürjes szerint a gazdaságos működés meg tud valósulni.

Címlapkép: Avalon/Universal Images Group via Getty Images

Roska Botond
Ader Janos 2050 Magyarorszag klimasemlegesseg GettyImages-810451352
Varga Judit magyar vetoGettyImages-1156220693
unios tagsag visszaforditas Emmanuel Macron GettyImages-1187821001
Motor app Continental
Népszerű
Heindrich Balázs HEPA
Mi kell ahhoz, hogy sikerrel üzletelj külföldön? Átalakulóban a magyar exporttámogatás

Nem mernek kockázatot vállalni a magyar cégek, pedig fel lehet készülni a külföldi piacokra – véli Hendrich Balázs, a HEPA vezérigazgatója.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Első lépések a tőzsdei megtakarítások felé.
A tőzsdei tankönyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2019. november 20.
Office Stage - Út a hatékony irodához
2019. november 20.
Big Office Day Konferencia 2019
2019. november 20.
Big Office Consumption Based IT 2019
2019. november 21.
Property Investment Forum 2019
repules szegell iata GettyImages-1180597944