Előfizetői tartalom

Újabb jó hírek a Molnak, most éppen Lengyelországból

Portfolio
Erős negyedévet zárt a PKN Orlen, a ma reggel publikált gyorsjelentésében foglaltak szerint. Jelentősen javult a finomítói környezet az előző negyedévekhez képest, a fogyasztói szolgáltatások szegmens továbbra is bomba formában volt. A kutatás-termelés részlegre negatív hatást fejtett ki a csökkenő olajár környezet, azonban a Molt ez jobban fogja érinteni.

Azt kell tudni elöljáróban a lengyel olajtársaságról, hogy méreteiben a Molhoz nagyon hasonló, azonban erősen Downstream súlyos a társaság, ami azt jelenti, hogy nagyságrendileg kétszer annyi finomított terméket állít elő, és két és félszer nagyobb petrolkémiai termeléssel rendelkezik, mint a Mol. A fogyasztói szolgáltatások szegmensben is megelőzi a hazai olajtársaságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés