XiJinping
Üzlet

Kitört a blockchain őrület Kínában

Portfolio
A kínai elnök támogató nyilatkozata és a bitcoin szárnyalása után a befektetők a rávetették magukat a blockchain-technológiával összefüggésbe hozható részvényekre, majd a heves árfolyam elmozdulásokat látva a kínai állami média igyekezett lehűteni a kedélyeket.

A befektetők valósággal rávetették magukat a kínai blockchain-technológiával kapcsolatos részvényekre, miután a Hszi Csin-ping kínai elnök arról beszélt, hogy Peking növelni kívánja a blockchain-technológiába történő beruházásait.

A kínai elnök támogató nyilatkozata mellett a bitcoin árfolyama is szárnyalt, ami szintén hozzájárulhatott a sanghaji és a shenzeni tőzsdéken a technológiai cégek részvényeinek nagy emelkedéséhez: az Insigma Technology és a Sinodata papírjai több mint hatvan technológiai cég részvényeivel együtt napi limittel emelkedett a hét első napján.

A shenzeni tőzsdeindex több mint 5 százalékos emelkedéssel zárta a hétfői kereskedést, míg a blockchain-technológiával összefüggésbe hozható cégek részvényei közül több is napi limittel emelkedett. A Bloobmbergnek nyilatkozó alapkezelő szerint mindez jól mutatja, hogy mennyi izgalmat okozhat valami, amit Kína első embere kiemelt prioritásként kezel.

A kínai állami média ezt követően igyekezett lehűteni a várakozásokat, és arra szólította fel a befektetőket, hogy maradjanak racionálisak: a kínai pártlap szerint a blockchain-technológiával összefüggő innováció nem ok kriptodevizákkal folytatott spekulációra.

A bitcoin árfolyama az elmúlt hét közepén látott esés után a hét második felében valósággal szárnyalt, a kriptodeviza pénteken és szombaton közel 25 százalékot emelekdett, a bitcoin a szombati csúcsához képest 9,1 százalékkal került lejjebb.

Címlapkép forrása: Andrey Rudakov/Bloomberg via Getty Images

Tobias Adrian - IMF
GettyImages-502905714
Pillar_irodaház
GettyImages-500406320
GettyImages-1181803301
D_MTZ20191209005
NYSE, trader, broker, válság
Frankfurti Tőzsde
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Esti szeminárium
A legegyszerűbb módszer, hogy a valószínűségeket saját oldaladra állítsd.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Frankfurti Tőzsde