Alibaba
Üzlet

Gigantikus részvénykibocsátás jöhet novemberben

Portfolio
A Bloomberg szerint bár az Alibaba több lehetséges időpontot is mérlegel a társaság részvényeinek hongkongi tőzsdére való bevezetésével kapcsolatban, a tranzakcióra rálátó források szerint az ügyletre már novemberben sor kerülhet, azonban a korábban előrejelzett 20 milliárd dollárral szemben 10 milliárd dolláros lehet az Alibaba IPO-ja.

Az Alibaba részvényeit 2014-ben vezették be a New Yorki tőzsdére és májusban úgy tűnt, hogy a cég 20 milliárd dollárosra tervezett tőkebevonással a hongkongi tőzsdére is beléphet. A cég továbbra sem tett le a részvényeinek a hongkongi tőzsdére való bevezetésétől, a Bloomberg beszámolójából azonban kiderült, hogy az Alibaba immár csupán 10 milliárd dolláros tőkebevonással számol, és a részvények bevezetésével kapcsolatban a társaság több lehetőséget is mérlegel.

Az Alibaba IPO-ja a legnagyobb hongkongi részvénykibocsátás lenne 2010 óta, azonban a tranzakció idei lezárásához egyre kevesebb idő áll a cég rendelkezésére, az ügyletre rálátó személyek a Bloombergnek elárulták, hogy a cégnek a november eleji gyorsjelentése-, vagy az azt követő, november 11-i Singles Day "ünnep" után lépnie kell a bevezetéshez szükséges adminisztratív teendőkkel kapcsolatban, máskülönben fennáll a veszélye, hogy a tranzakció 2020-ra csúszik, azonban a cég valószínűleg nem akar semmit elsietni, miután az Alibabát az USA és Kína közötti feszültség mellett a világgazdaság kilátásai is óvatosságra inthetik.

A hongkongi tőzsde számára az Alibaba részvénykibocsátása jelentős fegyvertény lenne, miután több, fontos kínai technológiai cég is inkább az Egyesült Államok tőzsdéit választotta a részvényeik bevezetésekor. Az Alibaba társalapítója, Jack Ma régi vágya volt, hogy hazájához közelebb eső tőzsdére vezessék be a cég részvényeit, amellyel egyszerre szerezne jópontot Pekingnél és fedezné a kereskedelmi háborús kockázatokat is.

Az Alibaba 0,4 százalékkal került feljebb tegnap New York-i tőzsdén, míg a cég részvényei idén 29,5 százalékot emelkedtek.

(Bloomberg)

Címlapkép forrása: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Tranzakciós illetékből fizetnék a csalásokat a briteknél
BÉT
német200117
India merriage
napelem magyar zoldites
négy_napos_munkahét
Népszerű
HEPA-Startup Campus
Ernyőmegállapodás segíti a hazai startupok globális terjeszkedését

A program képzéseket biztosít a külpiacra lépés iránt érdeklődő startupok számára.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Statisztikai elemző

Statisztikai elemző

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
BÉT