Előfizetői tartalom

Káros lehet a dolgozók a jólétére, ha nem emailezhetnek munkaidőn kívül

Portfolio
Sokan úgy látják, hogy a munkavállalók megkönnyebbülnének, ha munkaidőn kívül nem férnének hozzá a céges levelezésükhöz. Egy új kutatás eredményei szerint azonban, ha megfosztják őket ettől, az egyenesen káros lehet a jólétükre. A munkahelyi emailekkel kapcsolatos szabályozások jelentősége egyre nő, hiszen a 0-24 órás hozzáférés jogos kérdéseket felvet a munka-magánélet egyensúllyal kapcsolatban. De miért nem jó megoldás a blokkolás? Lássuk, mire jutottak a kutatók.

A munka és a magánélet közötti határ az internet korában könnyebben elmosódik, mint eddig bármikor, és mindez ráadásul szinte észrevétlenül történik. Az egyik legjobb példa erre az emailezés: az ember állandó késztetést érez arra, hogy munkaidő után is megnézze a postaládáját, mobiltelefonnal a kézben pedig egy válasz elküldése sem nagy kunszt. Ezt általában nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés