SZG_9486
Üzlet

3 nap alatt 70 százalék – Itt az új magyar sztárpapír

Portfolio
Rendkívüli közgyűlést tart a Nutex, ahol a részvényesek fontos kérdésekben döntenek. Ez mozgatta meg a befektetők fantáziáját, nagyot is ugrott az árfolyam.

Idén nagyjából 25 és 35 forint között ingázott a Nutex árfolyama, aztán jött egy bejelentés, és 3 nap alatt 73 százalékot emelkedett a vállalat részvényárfolyama. Egyébként kifejezetten magas forgalommal emelkedik a Nutex, miközben idén az átlagforgalom 10 millió forint (igaz, nagy kilengésekkel, vannak napok, amikor csak néhány tízezer forint a forgalom), addig múlt hét pénteken 220, tegnap 256 millió forint volt a forgalom, ma pedig a negyedik legforgalmasabb papír a magyar tőzsdén a Nutex 464 millió forintos forgalommal.

A Nutex november 15-én jelentette be, hogy idén december 6-án közgyűlést tart, ahol a vállalat szempontjából fontos kérdésekben döntenek a részvényesek. Többek között

  • a Nutex akvizíciós stratégiájáról,
  • a társaság részvénystruktúrájának egyszerűsítéséről,
  • az alaptőke felemeléséről,
  • saját részvény visszavásárlásról.

Ezek közül a jövőbeni akvizíciók és a tőkeemelés a legizgalmasabb pont, amely kapcsolódik is egymáshoz. A közgyűlési meghívóban az szerepel, hogy az igazgatóság azt javasolja, hogy akár vásárlással, akár a társaság alaptőkéjének zárt körben történő felemelése során a tőkeemelő(k) által rendelkezésre bocsátott nem pénzbeli vagyoni hozzájárulás formájában a Nutex jelenlegi méretét akár jelentősen meghaladó értékű eszközök tulajdonjogát szerezze meg, melynek következtében a társaság akár teljesen új reálgazdasági tevékenységgel működne tovább. A tőkeemelés járhat azzal, hogy a tőkeemelő(k) a Nutexben jelentős, akár többségi részesedést is szerezhet(nek).

Idén december 5-ig a Nutex alaptőkéjét egy vagy több alkalommal, zárt körben, vagy nyilvánosan, de összesen legfeljebb 30 milliárd forintra is felemelhetik. (ebben semmi garancia nincs, de arra nyilvánvalóan alkalmas, hogy megmozgassa a befektetők fantáziáját)

A Nutex egyébként egy „üres cég”, az idei első félévben az árbevétele 750 ezer forint volt, adózott eredménye pedig 4 millió forint veszteség.

Létszámstop a Deutsche Banknál - Csak vezérigazgatói engedéllyel jöhet új ember
Benzin
STA_3308
Frankfurti Tőzsde
forintdevizaárfolyam
export trade
JPMorgan
ott_one_2019_1500x844
Népszerű
Belgrád panoráma
Belgrádban nyitott irodát a HEPA

A nyugat-balkáni regionális iroda közös vállalatok létrejöttét is segítené.

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. április 7.
Portfolio-MAGE Járműipar 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Értékpapír üzletkötő

Értékpapír üzletkötő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A legjobb karácsonyi ajándék
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
Benzin