Előfizetői tartalom

Jól menne a CIG Pannóniának, ha nem lenne az olasz kaland

Portfolio
A második negyedévi 692 millió forint után újabb 604 millió forintos veszteséget számolt el a CIG Pannónia „olasz kalandja” miatt – derül ki a ma reggel közzétett harmadik negyedéves gyorsjelentésből. Ez ugyan több az október végén jelzett 525 millió forintnál, ugyanakkor az alapfolyamatok biztatóak a biztosítónál: nemcsak a díjbevételek, de az új szerzések és az egyszeri tételektől tisztított adózott eredmény is erőteljesen növekedett, így a 256 milliós nyereséget sikerült elérnie a biztosítócsoportnak a harmadik negyedévben. Kérdés, az olaszországi eset következményei miként ütnek még vissza a biztosítóra a következő negyedévekben.

Két fő negatív tétel érintette a biztosítót a gyorsjelentés szerint az év eddig eltelt részében: a nem-élet szegmensben az olasz határon átnyúló kezesi biztosítási terméknél bekövetkezett káreseményeknek és kapcsolódó visszaélésnek az eredményhatása összesen –1 296 millió forint. A CIG EMABIT által az  olaszországi kezesi biztosításhoz a svájci viszontbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 543 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái