Üzlet

Megvette az E.On az MVM Elmű és Émász-részesedését

Portfolio
Az E.on Hungária Zrt. megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. részesedését az Elmű Nyrt.-ben és az Émász Nyrt.-ben

Az E.on Hungária Zrt. a 2019. december 18-án kötött részvény-adásvételi szerződés alapján megvásárolta az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tulajdonában álló összes részvényt az Elmű Nyrt.-ben és az Émász Nyrt.-ben is.

A szerződés zárását követően az Elmű Nyrt. -ben 15,86 százaléknyi részvénycsomagot vásárolt az MVM-től az E.on Hungária Zrt., amelynek így az Elmű Nyrt. feletti közvetlen befolyása a korábbi részvényeivel együtt meglévő 27,83 százalékról 43,69 százalékra nőtt. Az E.on Hungária Zrt. és az innogy International Participations NV együttes befolyása pedig 83,07 százalékról 98,94 százalékra emelkedett az Elmű Nyrt.-ben.

Az Émász Nyrt-ben 13,11 százaléknyi részvénycsomagot vásárolt az MVM-től az E.on Hungária Zrt., amelynek így az Émász Nyrt. feletti közvetlen befolyása a korábbi részvényeivel együtt meglévő 29,65 százalékról 42,76 százalékra nőtt. Az E.on Hungária Zrt. és az innogy International Participations NV együttes befolyása pedig 83,92 százalékról 97,03 százalékra emelkedett az Émász Nyrt.-ben.

Az E.on Hungária Zrt. a korábbi terveinek megfelelően az Elmű és Émász részvényeire tett kötelező vételi ajánlat lezárását követően sikeres tárgyalásokat folytatott az MVM tulajdonrészének megvásárlásáról. A tárgyalásokat követően a felek 2019. december 18-án aláírták a részvény-adásvételi szerződést és ezt követően zárták a tranzakciót.

Miután az E.ON SE az innogy felvásárlásáról döntött, az E.ON Hungária Zrt. októberben jelentette be, hogy ennek a tranzakciónak a részeként átalakítja magyarországi tevékenységét. Az ELMŰ és az ÉMÁSZ esetében decemberben először lezártuk a kötelező vételi ajánlatot, most pedig az MVM tulajdonrészének megszerzésével hatalmas lépést tettünk előre annak érdekében, hogy az új E.ON a jövőben is Magyarország meghatározó, sikeres, a gazdaság teljesítményéhez évről évre hozzájáruló részese legyen

– mondta a tranzakcióról Kiss Attila, az E.ON Hungária Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Frankfurti tőzsde
Balaton Sound safetyfirst
forint200117
koronavírus coronavirus virus
Budapest
franklin templeton_getty_editorial
Palkovics Laszlo Gunter Oettinger kinevezes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Tőzsdetanfolyam
Alapoktól a kereskedési, befektetési stratégiákig.
webinárium
Hogyan lovagolhatod meg a forint árfolyammozgását? Tőlünk megkapod a választ!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Junior portfóliókezelő

Junior portfóliókezelő

Adótanácsadó

Adótanácsadó
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Frankfurti tőzsde
Olvasta már? Esik a Magyar Telekom