Előfizetői tartalom

Miközben az olajár emelkedik, a gáz ára folyamatosan esik

Portfolio
Jelentős a divergencia az amerikai gáz- és olajár között, melynek következtében jelenleg egységnyi energiáért ötször annyit kell fizetnünk, amennyiben olajalapon szeretnénk hozzájutni a gáz helyett. Elemzők szerint ez az arány tovább növekedhet, ugyanis az Egyesült Államokban az esetek felében a gáz csak az olajtermelés melléktermékének számít.

Hat éve nem látott divergenciának lehetünk szemtanúi az amerikai gázárak és olajárak piacán. Egy hordó olaj ára már harmincszor annyiba kerül, mint egymillió brit hőegység (mmBTU) gáz az Egyesült Államokban, és ez az arány még tovább növekedhet, ugyanis az elemzők azt várják, hogy a gázárak tovább fognak esni. Az elmúlt 5 év átlagát tekintve 19-szer kellett többet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés